Hari Kekasih (Valentine’s Day)


Dunia tengah sibuk menyambut Hari Kekasih. Tak kira agama, bangsa, dan umur, mereka sibuk menyiapkan persediaan untuk menyambut perayaan itu esok hari. Hari ini sibuk iklan pasal jualan bunga, kalung, dan bermacam-macam lagi barang yang berkaitan dengan Hari Kekasih. Tapi, esok? Heboh pulak mengenai remaja dirogol!

Ada apa dengan perayaan ini? Hairan juga masyarakat kita seolah-olah mengagungkan Hari Kekasih. Si dara sanggup berkepit dengan si teruna. Bagai tiada pegangan dan agama. Ada yang sanggup menyerah diri. Malah ada juga yang TERserah diri. Esok-esok dah tergadai semua baru nak menyesal. Masa tu apa yang orang sekeliling boleh kata hanya “Bersabarlah”, “Mulakan hidup baru”..

Tepuk dada tanya diri anda sendiri…

Advertisements
This entry was posted in Hari-Hari Aku, Sekeliling Aku and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s